רב ערב 5.12.17

תערוכה קבוצתית: "מה יש לך בצלחת?" | אניסה אשקר | אמנות עכשווית מאוסטרליה | שבוע אחרון לתערוכות בבית גורדון-לונדון | "הכינור", מאת גילי ונמרוד שנית | "יובל למצפור ערד" ופסטיבל "זז" הבינלאומי לאמנות המיצג

תערוכה קבוצתית: "מה יש לך בצלחת?"

הגלריה של המרכז האקדמי ויצו חיפה

אוצרת: ענת גטניו

פתיחה: 8.12.17

התערוכה מציגה צלחות ולצדן כלים המשמשים מצע לתיאור נרטיבים אישיים או קולקטיביים הנעים בין תכנים פרטיים לתכנים בעלי נפח ציבורי ופוליטי. 20 יוצרים ויוצרות מדיסציפלינות שונות: רישום, ציור, חריטה, הדפס, עיצוב וקראפט. מציגים: ורד אהרונוביץ', שלי אוקון, אפרת אייל, גליה ארמלנד, רונית ברנגה, לורי גולדשטיין, שמאי גיבש, גלי גרינשפן, יעל וונס-ירזין, ראובן זהבי, ויטה לנסקי-זר, ולריה מוניס, מיה מוצבסקי-פרנס, ענת נגב, גליה פסטרנק, ענבר פרים ורותם רוזנבוים, גקרנדה קורי, מיכל קלסובסקי, נורית קרני גור-לביא, הדרה רבינוביץ'.
הגלריה של המרכז האקדמי ויצו חיפה, הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה. טל' 04-8562555, ימים א'–ה', 18.00–10.00, ו', 14.00–10.00.

לגלריית העבודות

גליה ארמלנד, מתוך הסדרה "יומן בצלחת", צבע ועיפרון על צלחת קרמיקה, 2017



אניסה אשקר, "זהב שחור"

מוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח, באר-שבע

אוצרות: שרון לאור-סירק, דליה מנור

פתיחה: 18.10.2017

נעילה: 3.3.2018

לראשונה מאז פתיחתו מציג המוזיאון תערוכת יחיד של אמנית עכשווית, אניסה אשקר. התערוכה כוללת ציורים על בד ועל נייר, תצלומים גדולים משולבים בקרמיקה הולנדית, מיצבים עשויים מחול ומתמרים ועלי זהב שנוצרו במיוחד לחלל התערוכה הייחודי. התערוכה מתחקה אחר רעיונות וחוויות מימי ילדותה של האמנית בעכו, המשפחה שבה גדלה וצדדים שונים של התרבות האסלאמית והמגעים עם תרבות אירופה הקלאסית. עבודת סאונד של המוזיקאי איאן ריכטר עוטפת את החלל ומחברת בין חלקי התערוכה.

קטלוג התערוכה בשלוש שפות (בעיצוב יוסי ג'יברי) יראה אור במהלך דצמבר ובו שיחות עם האמנית ומאמר מקיף מאת ד"ר חוסני אלח'טיב שחאדה, העוקב אחר עבודתה של אשקר שנים רבות.

אירועים מיוחדים בשיתוף עם אוניברסיטת בן-גוריון:

סדרת הרצאות בנושא "חיי היום יום במזרח התיכון – עבר והווה" אחת לחודש בימי שני ב-10:30 בבוקר בתוספת סיור בתערוכה.

פרטים נוספים באתר המוזיאון: www.ine-museum.org.il

אניסה אשקר: "זהב שחור", 2017, מראה הצבה בתערוכה. צילום: לנה גומון



נתיבים ועקבות: אמנות עכשווית מאוסטרליה

Tracks and Traces: Contemporary Australian Art

מוזיאון הנגב לאמנות, באר-שבע, בשיתוף עם קרן שרמן לאמנות עכשווית, סידני

אוצרות: אמילי רולף ודליה מנור

פתיחה: 30.10.2017

נעילה: 10.2.2018

לראשונה בישראל מוצגת תערוכה קבוצתית של אמנות עכשווית מאוסטרליה. התערוכה כוללת עבודות ציור, צילום, וידיאו ומיצב של תשעה אמנים ואמניות אוסטרלים ממוצאים ומרקעים תרבותיים שונים. התערוכה משקפת את המציאות המורכבת של אוסטרליה כאומה בתהליכי השתנות, עם שורשים עתיקים של מאות תרבויות ושפות שחיו ביבשת למעלה מ-50 אלף שנה. התערוכה נוצרה במיוחד עבור המוזיאון ומתמקדת בסוגיות של זהות, שימור הזיכרון והמורשת והיחס המיוחד של האדם לאדמה ולנוף. התערוכה מלווה בקטלוג דו-לשוני (בעיצוב יוסי ג'יברי).

התערוכה נפתחה לרגל אירועי המאה לקרב באר-שבע (31.10.1917), שחיילים אוסטרלים נטלו בו חלק משמעותי, והיא מבקשת להציע זווית אחרת על תרבות אוסטרליה כיום.

אירועים מיוחדים:

הרצאה: יום שלישי, 19.12.17, בשעה 10:30: "אמנות אבוריג'ינית: מסע בעקבות זמן החלום". מרצה: דורית שפיר, אוצרת בכירה לאמנות אפריקה ואוקיאניה, מוזיאון ישראל, ירושלים.

רוזמרי לאנג, "תריסר אסונות לא טבעיים בנוף האוסטרלי, מס' 2", 2003, הדפסת צבע 205.7X110 ס"מ
Rosemary Laing, one dozen unnatural disasters in the Australian landscape, 2003, C-type photograph. photograph courtesy of Rosemary Laing, Galerie Conrads, Dusseldorf



שבוע אחרון לתערוכות בבית גורדון-לונדון, ראשון-לציון



"הכינור", מאת גילי ונמרוד שנית

תיאטרון תמונע, תל-אביב

11.12.11, 27.12.17

ביום בהיר אחד ביולי 1942, בעוד מישה ובנו בוז'ו יושבים ומנגנים בכינור ברחוב בפריז, עצרו לידם שוטר צרפתי וקצין גרמני. הם סימנו למישה לקום ולהתלוות אליהם. מישה הניח את הכינור בצד, חיבק את בנו והלך. בוז'ו רץ הביתה לספר לאמו, בלי לדעת שלא יראה את אביו שוב לעולם.
חלפו חמש שנים מאז התחלנו לחפש את הדרך לספר את סיפורה של משפחתנו שנספתה בשואה, וכיום אנו מבקשים לחשוף אתכם למופע המשלב תיאטרון תנועה וסרט, שבאמצעותם ניסינו להתמודד עם הטרגדיה, אבל בעיקר להזכיר לעולם מאורעות אלו, לבל יישנו בכל מקום וכלפי כל אדם.
משתתפים: נסים זוהר, מרסלה גומז, איליה דומנוב, אופיר נג'רי, גבריאל ניוהאוס.
"המעברים מהרובד ההיסטורי אל עבר רובד המציאות מקרבים את הצופה אל האירוע הטרגי ומקנים לסיטואציות ממד אנושי רב-עוצמה" (פרופ' אהרן שי).
"עיבוד אינטימי ומלא השראה שעשוי בכישרון, באהבה ובריחוק מעוררים כבוד" (גבי אלדור).
כרטיס: 70 שקל.
הנחה לקוראי "ערב רב" – קוד: גילי, 45 שקל.
טריילר, כאן.



תערוכה: "יובל למצפור ערד"

פסטיבל "זז" הבינלאומי לאמנות המיצג מתארח בערד

8.2.17–11.2.18

התערוכה "יובל למצפור ערד" מוצגת לרגל 50 שנה לפסל הסביבתי "מצפור" (1962–1968) של האמן יגאל תומרקין (נ' 1933), המוצב בפאתי העיר ערד. התערוכה בוחנת את האופן שבו פיסול סביבתי מבטא את רוח התקופה, ומתמקדת בסוגיות פיסול בנוף בישראל במאה ה-21. היצירות בתערוכה הן תוצר של פתיחת ערוץ תקשורת עם פסלים סביבתיים בני-זמננו והאזנה למסרים המשודרים מהם. רבות מהיצירות בתערוכה נוצרו בעת שהייה בערד והתוודעות לפסל "מצפור" במסגרת תוכנית שהות-האמן "ערד אמנות אדריכלות", ואחרות נוצרו בזיקה ובדיאלוג עם זרם הפיסול הסביבתי הישראלי. במסגרת התערוכה יוצג הסרט התיעודי "שובר צורות: מצפור בעיני תושבי ערד", שנעשה בשיתוף עם תושבי ערד, מוותיקיה ועד צעיריה.

תוכנית, 8.2.17:
9:000 – הסעה ללא תשלום מתחנת רכבת מרכז בתל-אביב
11:00 – התכנסות בפסל "מצפור" של תומרקין בערד במסגרת פסטיבל "זז" לאמנות המיצג המתארח בעיר
מציגים: טל אלפרשטיין, ג'ק הלמר (ברזיל), אנטוניו וולף (ברזיל), ארי טפרברג, טו יוק (הונג-קונג), כנרת מקס, סמיתה קאריאפה (הודו), בני קורי, אדוארדו קרדוסו אמאטו (ברזיל)
13:00 – פתיחת התערוכה "יובל למצפור ערד" במרכז לאמנות עכשווית בערד, רח' בןיאיר 28, ערד' קומה א'
14:00 – הסעה לתל-אביב
ההרשמה להסעה בלינק https://goo.gl/forms/oMeUrXuW08raZs9u1

יגאל תומרקין, "דיוקן + מצפור ערד" (מתוך פורטפוליו "דיוקן עצמי 1975")

1 תגובות על “רב ערב 5.12.17”

    לכו לשמוע את יאן שיפוץ בCCA ב11.12.17על המחקר המרתק שלו:
    "חוקר את הזיכרון שמותירים כיסויי הנילון וניירות הדבק על ספרים בספריה העירונית".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *