קול קורא (מנוסח בלשון נקבה אך פונה לכל הקשת המגדרית): מגזין אפינויה לאמנות ותרבות מקומית מזמין אתכן, כותבות, אמניות ויוצרות תוכן מכל קצוות המדיה, להגיש תכנים לגיליון הראשון. המגזין שם לעצמו כמטרה להיות פלטפורמה אינטרנטית המציגה אמנות ותרבות מקומית, ובד בבד במה לדיון תרבותי עשיר ורלוונטי.
מי אנחנו:
המגזין הוא יוזמה של נשים צעירות שצמאות לשיח רענן בעשייה התרבותית בישראל.
אמנות, מוזיקה, מדיה, תרבות פנאי וכל מה שלא העלינו על דעתנו ומעניין לדבר עליו.
מה אנחנו רוצות:
מאמרי דעה, ראיונות, שירה, צילומים, רישומים, קטעי וידאו, קטעי סאונד, קבצי גיף, עבודות יד מצולמות או סרוקות. כל מה שאפשר לשים באינטרנט.
לגיליון הראשון שלנו אנחנו מחפשות תכנים שיצביעו /ואו יציעו קווים לדמותה של תרבות מקומית: מהו המקומי? האם המקומי מתקיים רק ביחס למקום אחר? מה צומח במרחב בו אנחנו חיות? האם התרבות המקומית שלנו בכלל קשורה למקום?
תכנים יתקבלו עד ל-31.01.2015 לכתובת contact@epinoia.co.il
קבצי וידאו וסאונד נא לשלוח בלינק יוטיוב/ וימאו
דימויים נא לשלוח בקבצי JPG ברזולוציית 72 DPI ועד 1200 פיקסל לרוחב


השבוע עמד בסימן מלחמות עצמאות: בישראל איים שר התרבות לשלול את אזרחותם של יוצרי סרט ביקורתי; ראש מכון סמיתסוניאן בארה"ב הודיע על פרישה בעקבות לחץ פוליטי מתמשך; בריטניה שוקלת לגבות דמי כניסה מתיירים במוזיאונים הלאומיים; ובהודו שללו זכויות יוצרים מעבודה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית. 

הפסל והאמן יצחק (איצ'ה) גולומבק נפטר בשבת, 22 באוגוסט 2026, בתל-אביב, ממחלת הסרטן. גולומבק, שנולד ב-1957 בלודז' שבפולין ועלה לישראל עם משפחתו ב-1965, היה בן 69 במותו. מאז אמצע שנות ה-80 הוא נחשב לאחת הדמויות המרכזיות בפיסול הישראלי. מאחוריו גוף עבודות אישי, גופני, שביקש להרחיב את גבולות הפיסול ואת היחסים בינו לבין ציור, רישום וקולאז'. גולומבק הרצה בחוג לאמנות באוניברסיטת חיפה, במדרשה לאמנות, בתיכון אלון ברמת-השרון, בתלמה ילין ובקאמרה אובסקורה. גולומבק היה מזוהה עם פסלים מדיקט, חומר שנתפס במשך שנים "נמוך", שאותו היה מכופף, מרכך ומנפח ליצירת אובייקטים שנראו לעתים כמו גופים רכים וחסרי משקל. לצד הדיקט הופיעו בעבודותיו חפצים יומיומיים שהפכו באמצעות פעולת הפיסול למעין ארכיאולוגיה אישית של הגירה, בית, זיכרון וגוף. על החפצים שאסף אמר פעם: "אני מתכופף להרים את המשהו הזה כי אף אחד לא הרים אותו" – משפט שמגלם בתמצית את האתיקה והאסתטיקה של עבודתו. "גולומבק מייצר אובייקטים שאיש אינו חומד, חפצים שאין חפץ בהם, שחומקים ממלכודת הפטיש", 
תמר נסים היא זוכת פרס בקי דקל לאמנית עכשווית מצטיינת לשנת 2026, מטעם העמותה לחקר אמנות נשים ומגדר בישראל. האמניות דפנה שלום ודועא בסיס זכו בציון לשבח.
בוועדת השיפוט השתתפו יאיר ברק, ד"ר זיוי ברמן, שרי גולן, פרופ' יעל גילעת, ורה גייליס, רווית הררי, אמירה זיאן וד"ר הדרה שפלן-קצב.