רב ערב 27.9.11

תוכניות לימודים באוצרות ואמנות אקולוגית ותערוכות במוזיאון פ"ת, בית מני, מוזיאון בת-ים, גלריה פלורנטין 45 ומוזיאון ת"א

מערכת "רב-ערב" מיועדת להפצת מידע על אירועי אמנות ותרבות באמצעות ניוזלטר שבועי הכולל פרטים על תערוכות, הופעות, הצגות, כנסים ואירועי תרבות נוספים, ונשלח בחינם לאלפי מנויים. האירועים המופיעים ב"רב-ערב" ומפורסמים בתשלום, נבחרים ומסוננים ע"י עורכי מגזין "ערב רב" רונן אידלמן ויונתן אמיר. במילים אחרות "רב-ערב", הפועל במתכונת דומה למודל של האתר הבינ"ל אי-פלוקס, כולל מידע על תערוכות, אירועי תרבות ומופעים שאנשי המערכת חושבים שכדאי לבקר בהם. בנוסף למידע השבועי, תציע המערכת כרטיסים למופעים נבחרים במחירי מבצע למנויי האתר.


לימודים


התכנית הבינלאומית ללימודי אוצרות של סמינר הקיבוצים בשיתוף המרכז לאמנות עכשווית

 

ביה"ס לאמנויות של סמינר הקיבוצים והמרכז לאמנות עכשווית מזמינים אתכם/ן להירשם למחזור הרביעי של התוכנית הבינלאומית ללימודי אוצרות בקלישר, תוכנית השמה דגש על גיבוש ניסיון מעשי באוצרות עכשווית, לצד היבטים תיאורטיים של אוצרות, אמנות ותרבות עכשווית.

מה בתכנית?

  • אוצרות של תערוכות במסגרת הגלריה הלימודית הממוקמת במרכז לאמנות עכשווית בלב ת"א.
  • לימוד היבטים תיאורטיים של אוצרות, אמנות ותרבות עכשווית.
  • מפגשים עם אוצרים מובילים מהארץ ומחו"ל.

ניהול לימודי אוצרות מעשיים: סרג'יו אדלשטיין
ניהול אקדמי: יעל אילת ון-אסן
ניהול אדמיניסטרטיבי וליווי פרויקטים: מעין שלף
בין המרצים והאורחים בתכנית:
פרופ' אירית רוגוף (גולדסמיט קולג', לונדון), סוזן פפר (מנהלת ואוצרת ראשית של ה-KW בברלין), יגאל צלמונה, סידהרטה סונגופטה (מייסד ושותף של Sarai Media Lab בדלהי),  רותי דירקטור, עדנה מושנזון, סוזן לנדאו, אלן גינתון, גלית אילת (אוצרת-חוקרת במוזיאון ואן אבה שבאיינדהובן), דליה לוין, אנטה שילאק (מנהלת ומקימה של מכון ויספה לאמנות, פולין), ד"ר טל בן-צבי (ראש ביה"ס לאמנויות של סמינר הקיבוצים), ד"ר אילת זהר (חוקרת אמנות ותרבות) ואחרים.

מספר טלפון להרשמה: 03-6901200
אתר האינטרנט: http://www.smkb.ac.il/curatorship

 


אמנות כמגשרת בין אדם וסביבה – קורס באמנות אקולוגית

הקורס "אמנות כמגשרת בין אדם וסביבה" מיועד לאמנים, אוצרים, חוקרי אמנות ואנשי תרבות. הקורס, שמועבר על ידי האמנית שי זכאי, חלוצת התחום בישראל ומייסדת הפורום לאמנות אקולוגית, כולל לימוד ידע תיאורטי, הליכות (קלות) ביער וסדנאות מודרכות בטבע.
בין הנושאים שילמדו: פעילות האמן כסוכן חברתי, שיתוף ציבור בתהליך היצירה, מעורבות יצירתית בנופי שוליים, הקשרים בין אמנות סביבתית לאמנות אקולוגית, תשובות לשאלה "האם זה אמנות?" ועוד.
הקורס מתקיים בסביבה אינטימית וקסומה, ביער ובנחל בעמק האלה, במרכז לצילום ואמנות אקולוגית במושב שריגים (ליד בית שמש).
במהלך הקורס נצא לסיור ב"נחל בטון" – עבודת שיקום נחל כיצירת אמנות של שי זכאי.
למסיימי שני חלקי הקורס תוענק תעודה מטעם המרכז לאמנות אקולוגית ואפשרות להשתלב בפרויקטים בארץ ובעולם.

הקורס יפתח מיד אחרי חגים, ב-24.10, ויתקיים בימי שני בשעות 14.00-18.00.
משך הקורס: 6 מפגשים (חלק א').
יום פתוח יתקיים בסוכות, יום ו', ה- 14.10, בשעות 10.30-13.00.
פרטים בטלפון:  054-2511127
דוא"ל: [email protected]
אתר: http://eco-art.co.il/eco-art-course.asp

במרכז לאמנות אקולוגית בשריגים פועל גם משכן אמנים – מקום המאפשר שהות מסוג אחר. בחוץ דק מעץ וריהוט מענפי דקלים, בפנים מטבח, ריהוט בעבודת יד של בעל הבית, עשבי מרפא ותבלינים אורגניים, ספריית צילום ואמנות עשירה הכוללת את הספריה היחידה בישראל לאמנות אקולוגית.
להזמנות: [email protected]
או בטלפון:   054-2511127

 


מבצע הנחות לקוראים

הנחה לקוראי רב ערב בחנות הספרים "המגדלור": 15%הנחה על כל ספרי האמנויות בהצגת השובר המצורף!

המגדלור הינה חנות ספרים עצמאית, קטנה ואיכותית. על מדפיה ניתן למצוא את המובחר והייחודי שבספרי האמנויות ובכלל, כולל ספרים ביבוא מיוחד.
המבצע עד סוף החגים.


המגדלור
רחוב הרכבת 4, ת"א
שעות פתיחה: א-ה 10:00-19:00
ו' 10:00-15:00

 


תערוכות ממשיכות:


אוצרים בע"מ – תערוכה חדשה במוזיאון פתח תקוה לאמנות

התערוכה מעלה לדיון את השאלה מהי אוצרוּת, תוך הפניית זרקור לאוצרים ולמהות עבודתם על רקע העידן הגלובלי והשפעותיו על התרבות הישראלית ותוצריה. התערוכה, שמפגישה כמה מהאוצרים המובילים בישראל, מבוססת על פורמט אוצרותי ייחודי, שבמסגרתו קובצו על ידי אוצרת התערוכה תשעה אוצרים ואוצרות בעלי/ות גישות אוצרותיות מגוונות – לפרויקט אקספרימנטלי שהותווה על ידי מודל של אוצֵר-אוצֵר-אוצֵר.
כחלק מהתהליך, בחרו האוצרים והאוצרות באמנים ואמניות שיוציאו לפועל עבודת אמנות המשקפת את גישתם/ן האוצרותית.
בתערוכה נבחנים סוגיות והיבטים שונים ביחס לאוצרות ולשדה האמנות, בהם: יחסי אוצר-אמן, האקט האוצרותי, היררכיות ויחסי כוחות בסצנת האמנות, מעמדו של האוצר והשפעות האוצרים על שיח התרבות ועל מגמות ומהלכים.

אוצרת: רויטל בן-אשר פרץ
משתתפים:
אוצרת: טלי תמיר / אמנית: הילה בן-ארי,  אוצרת: תמי כץ־פרימן / אמן: גיא זגורסקי, אוצר: גדעון עפרת / אמן: אמיל רנצנהופר, אוצרת: אלן גינתון / אמנים: דוד ריב, ומיכל גולדמן, דוד גינתון, אוצר: אמיר בן שלום / אמן: שחר כסלו, אוצרת-אמנית: מרב שין בן אלון / אמנית: גליה גור זאב, אוצרת: אנריאטה אליעזר ברונר / אמנית: הילה עמרם, אוצרת: ענת גטניו / אמן: מאיר פרנקו, מיצב וידיאו: אסף אורן, עיצוב גרפי: כפיר מלכא, אוצר: עמי שטייניץ, אוצר שותף: דני אדמסו / אמנים: מאיר דסה, אבבה מלסה, ג'רמי קול-חבש.

פתיחה: יום חמישי  22/9/11, בשעה 20:00
www.petachtikvamuseum.com

 


"אחת שתיים ו…שלוש" – תערוכה קבוצתית בבית מני, ת"א

דוד עדיקא, ללא כותרת

ביוזמת ארט טי.אל.וי ובמסגרת הביאנלה השלישית לאמנות עכשווית בהרצליה תתקיים בבית מני בת"א התערוכה "אחת שתיים ו…שלוש", בהשתתפות אמנים ישראלים נבחרים משלוש תערוכות הביאנלה הקודמות בהרצליה.

בית מני נבנה בשנת 1910 על ידי איש העסקים היפואי שלמה ברסקי, והיה מבתי המגורים הראשונים של שכונת אחוזת בית. התערוכה שתוצג בבניין מבקשת להשיב לו את מאפייניו המקוריים ומציגה עבודות המאזכרות את צביונו הביתי. כך למשל השולחן והגלשן של עִדו בר-אל לצד הנעליים והגיטרה מנייר של אלישבע לוי. עבודותיהן של הילה לביב ולאה אביטל מתייחסות לעיצובו הפנימי של הבית, למרצפות המצוירות ולחלונות המסוגננים. דיאלוג מסוג אחר מייצרת עבודתה של אירית בצרי שנעשתה במיוחד עבור בית מני, ומתחברת לחזית הבניין ויוצרת קשר בינו לבין הרחוב. עבודות אחרות מגיבות לנופך הנוסטלגי ולפן ההיסטורי של הבית.

אמנים/ות משתתפים/ות:
לאה אביטל, יעל אפרתי, אירית בצרי, עדו בר-אל, עמית ברלוביץ, גדעון גכטמן, דני גל, יאן טיכי, שחר יהלום, פרדי כסלו, הילה לביב, אלישבע לוי, דנה לוי, יעקב מישורי, דוד עדיקא, גבי קלזמר, מיקי קרצמן.

אוצרת: דליה לוין
אוצרת משנה: טל בכלר
התערוכה תיפתח לקהל הרחב בתאריכים 22/9-27/11
בית מני, רחוב יהודה הלוי 36, ת"א
טלפון לפרטים:             03-5149292
שעות פתיחה:
א-ד: 10:00-17:00
ה: 10:00-21:00
ו: 10:00-14:00


"בריסטולים" – תערוכה קבוצתית במוזיאון בת-ים

בית ספר 02, נורית ירדן,צילום גידיטלי הדפסת למבדה,100X60 סמ

מובי – מוזיאוני בת ים, רחוב סטורמה 6, בת-ים
התערוכה "בריסטולים" מתבוננת בתהליכי חינוך, במנגנוני חברות ובדרכים בהן מתעצב עולמם של אזרחים צעירים. הבריסטול – המצע האולטימטיבי עליו מועמסים מסרים חינוכיים ואידיאולוגיים באמצעות כללים, דימויים, פתגמים וחוקים – מתפקד כסמן ומוביל רעיוני: התערוכה מבקשת לבחון את הסביבה הבית ספרית הנורמטיבית כסביבה אידיאולוגית, הרואה את התלמיד בעיניה-שלה ומעצבת אותו למידותיה. היא בוחנת גם את הסביבה האסתטית הבית ספרית, דלה ככל שתהיה, ותוהה אילו בני אדם צומחים בתוכה, והאם הותירה בהם עקבות ויזואליים.
בלב התערוכה נבנה מרכז מידע ממוחשב שמרכז יוזמות חינוכיות חדשות ומחשבה אלטרנטיבית בתחום החינוך בארץ, ובמהלך התערוכה יהפוך המוזיאון כולו לחלל לימוד אקטיבי, ויועברו בו שיעורים על ידי האמנים המציגים ועל ידי אנשים מבחוץ.

אמנים משתתפים: יוחאי אברהמי, אלון אנדורן, חדווה אטלס בן דוד, דגנית ברסט, אביטל גבע, קרן גלר, דרורה דומיני וזהבה ברקני, שרגא ווייל, מדריכי קן השומר הצעיר ג'סי כהן, רענן חרל"פ, נורית ירדן, רוני להב והיידי מוטולה, רותי סלע, סשה סרבר, שי-לי עוזיאל, דפנה שלום, ג'וזף שפרינצק

אוצרים: טלי תמיר ומאיר טאטי
פתיחה: מוצ"ש, 17.9.2011 בשעה 20:00
הכניסה למוזיאון ואירועים נלווים יהיו בחינם לכל אורך התערוכה
נעילה: 28.01.2012
ב-15.11.2011 יתקיים יום עיון במסגרת התערוכה

שעות פתיחה: ב, ד, ו, ש 10:00-14:00  ג, ה 16:00-20:00
טל:             03-6591140      
www.moby.org.il


"כולך אדומה, וכל-כך לבנה" – מיצב של אתי אסתר נאור

Eti Esther Naor

חלל הפרויקטים בגלריה פלורנטין 45
פתיחה: יום חמישי 15.9.11, 20:00
נעילה: 29.10.11

המיצב "כולך אדומה וכל-כך לבנה" מתייחס לחלל בו נוצר, והוא בנוי מחסימות וממסלולי זרימה אופקיים ואנכיים אותם יוצרים בדי הגזה ונזילות השעווה האדומה מתוכם. הקלילות והשקיפות של הבדים חוברת לתפקוד הרפואי שלהם של עצירת זרימת הדם מתוך פצעים פתוחים, חבישה וחיטוי. התחושה הנוצרת למראם היא אמביוולנטית – רכות ותנועה הטומנות בחובן כאב. אמביוולנטיות זו מתקבעת ומתעצמת על-ידי השעווה האדומה שנדמית כנוטפת מתוך הבדים. היא מושכת אותם מטה ומתגבשת בתצורות המזכירות נטיפים בטבע על זמן התהוותם האיטי, המתמשך, והצטרפותם העקבית של משקעי גיר זעירים זה על גבי זה.
עבודתה של נאור עוסקת בשניות שבשליטה ובחוסר שליטה, ביפה ובבזוי, בלבן הלוגוצנטרי ובאדום המתפשט של מיניות ותשוקה, בטהור ובמוכתם ובמתח ביניהם. השניות שמציבה העבודה היא מלכודת ופתח לעולם אחר, מודחק ולא נהיר בו איום ומיניות, פחד וארוטיות משמשים בו בערבוביה. האקספרסיביות בעבודתה של נאור פוגשת מגבלות של ניקיון ואסתטיזציה כדי ליצור מרחב ההופך את הסדרים ומוציא את הפנים אל החוץ בעודו מעלה על נס את ההתנסות האחרת, המודחקת, זו שמחפשת עדיין קול משלה.

אוצרת: אירנה גורדון
צילום העבודה: יותם פרום

Warship Worship
במקביל לתערוכה תוצג בקומה התחתונה של הגלריה תערוכתו של דרור קרטה

שעות פתיחת הגלריה:
ב'-ה  11:00-13:00, 18:00-20:00. ו' ושבת  11:00-13:00,
ניתן לתאם ביקורים מחוץ לשעות הפתיחה.
פלורנטין 45 פינת רחוב השוק
טל:             050-2763249
www.florentin45.com


שותפי על: שי אזולאי וראובן ישראל בתערוכה חדשה במוזיאון ת"א

פתיחה: 8.9.11, שמונה בערב
אוצרות: אלן גינתון וענת דנון-סיון

"שותפי-על: שי אזולאי וראובן ישראל" היא תערוכה זוגית משותפת של הצייר שי אזולאי והפסל ראובן ישראל. השם, שניתן לתערוכה ע"י האמנים עצמם, הוא מונח בפיזיקת החלקיקים. במפגש בין האמנים נוצרות סימטריות, חיבורים לא צפויים ואף אבסורדיים בין המדעי לדתי, שאינם נטולי הומור.
גוף העבודה שמציג כל אחד מזוג האמנים נחלק לשתי חטיבות עיקריות: שי אזולאי מציג "ציורי סטודיו" ו"ציורי מדבר". ציורי הסטודיו הם סצנות פנים ואילו ציורי המדבר מתארים אירועים המתרחשים בחוץ. המדבר והסטודיו יכולים להתפרש כמדבר ומקדש, שני אתרים של המיתוס הדתי, הכוללים את הציפייה, התנועה לקראת והפרקטיקה היומיומית.
ראובן ישראל מציג פסלי גופים גיאומטריים המתייחסים לאתרים ארכיאולוגיים ומקודשים תוך חיפוש אחר "הצורה האידיאית", "תמצית הדברים", ופסלים הנדמים לכלי תעופה חלליים, מעין עב"מים. בכל אחת מן החטיבות יש מפגש בין הקדמוני והעתיק לעכשווי ואף העתידני. הן מצביעות על הקירבה בין השריד הארכיאולוגי או הקדוש לבין צלחות מעופפות או מאיץ חלקיקים, ואפשר לומר שכל האלמנטים בתערוכה זו – הציורים והפסלים – נעוצים במקומם, משופדים למוטות או תקועים במדבר, אך שואפים אל הנשגב ורוצים לממש את פוטנציאל ההמראה והריחוף הגלום בהם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *