הפרס יוענק מדי שנה לבוגר.ת התכנית לתואר השני באמנויות בבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים בשיתוף עם מוזיאון תל אביב לאמנות. ציון לשבח הוענק לאמנית אורן מאסטרו סגל ולאמן עידן ססטיארי לביא.
הפרס כולל מענק כספי מטעם איריס ריבקינד וערן בן צור בסך 40,000 ₪ וכן בחירת עבודת אמנות של בוגר.ת התכנית עבור אוסף האמנות הקבוע של מוזיאון תל אביב לאמנות. כמו כן, העבודה הנבחרת תוצג במוזיאון בתוך שלוש שנים ממועד מתן הפרס לזוכה.
עבודותיו יאן בולטוב, זוכה הפרס לשנת 2024, עוסקות בתחומי הוידאו ארט, ווידאו קליפ, סרטים קצרים וצילום דוקו.
מנימוקי הזכייה: “בולטוב מייצר מפגש רגיש וחכם בין הטכנולוגי לרוחני, דרך עולמות המועדונים והתרבות הפופולרית ומהדהד את המתח השורה בין המטאפיזי לממשי. באופן חתרני, בולוטוב בוחר לרגעים לנפץ את האשליה של הדימוי וחושף את אחורי הקלעים של היצירה, כאשר הוא הופך את רגע ההתגלות לרגע של גילוי חומרי, בו נחשף “חדר המכונות” של הדימוי, המתפרש כרגע של התפכחות והתעוררות.”
חברות הועדה לשנת 2024: מירה לפידות, דלית מתתיהו וענת דנון סיון. משקיפים: איריס ריבקינד בן צור, פרופ׳ דור גז.



השבוע עמד בסימן מלחמות עצמאות: בישראל איים שר התרבות לשלול את אזרחותם של יוצרי סרט ביקורתי; ראש מכון סמיתסוניאן בארה"ב הודיע על פרישה בעקבות לחץ פוליטי מתמשך; בריטניה שוקלת לגבות דמי כניסה מתיירים במוזיאונים הלאומיים; ובהודו שללו זכויות יוצרים מעבודה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית. 

הפסל והאמן יצחק (איצ'ה) גולומבק נפטר בשבת, 22 באוגוסט 2026, בתל-אביב, ממחלת הסרטן. גולומבק, שנולד ב-1957 בלודז' שבפולין ועלה לישראל עם משפחתו ב-1965, היה בן 69 במותו. מאז אמצע שנות ה-80 הוא נחשב לאחת הדמויות המרכזיות בפיסול הישראלי. מאחוריו גוף עבודות אישי, גופני, שביקש להרחיב את גבולות הפיסול ואת היחסים בינו לבין ציור, רישום וקולאז'. גולומבק הרצה בחוג לאמנות באוניברסיטת חיפה, במדרשה לאמנות, בתיכון אלון ברמת-השרון, בתלמה ילין ובקאמרה אובסקורה. גולומבק היה מזוהה עם פסלים מדיקט, חומר שנתפס במשך שנים "נמוך", שאותו היה מכופף, מרכך ומנפח ליצירת אובייקטים שנראו לעתים כמו גופים רכים וחסרי משקל. לצד הדיקט הופיעו בעבודותיו חפצים יומיומיים שהפכו באמצעות פעולת הפיסול למעין ארכיאולוגיה אישית של הגירה, בית, זיכרון וגוף. על החפצים שאסף אמר פעם: "אני מתכופף להרים את המשהו הזה כי אף אחד לא הרים אותו" – משפט שמגלם בתמצית את האתיקה והאסתטיקה של עבודתו. "גולומבק מייצר אובייקטים שאיש אינו חומד, חפצים שאין חפץ בהם, שחומקים ממלכודת הפטיש", 
תמר נסים היא זוכת פרס בקי דקל לאמנית עכשווית מצטיינת לשנת 2026, מטעם העמותה לחקר אמנות נשים ומגדר בישראל. האמניות דפנה שלום ודועא בסיס זכו בציון לשבח.
בוועדת השיפוט השתתפו יאיר ברק, ד"ר זיוי ברמן, שרי גולן, פרופ' יעל גילעת, ורה גייליס, רווית הררי, אמירה זיאן וד"ר הדרה שפלן-קצב.