كان ועכשיו – קול קורא

תכנית מחקר שנתית למעורבות חברתית פוליטית של אמניות בו יחקרו האמניות המשתתפות מודלים של התארגנויות ושיתופי פעולה אמנויים בקהילה, ויתנסו בפיתוח וביישום של אופני פעולה עצמאיים. התכנית תלווה את האמניות ביצירת פעולות אמנות ארוכות טווח שישתלבו בחיי היומיום של תושבות הקהילה והאמניות.

תכנית מחקר שנתית של אמניות

״كان ועכשיו״ היא תכנית מחקר שנתית למעורבות חברתית פוליטית של אמניות. בתכנית יחקרו האמניות המשתתפות מודלים של התארגנויות ושיתופי פעולה אמנויים בקהילה, ויתנסו בפיתוח וביישום של אופני פעולה עצמאיים.התכנית תלווה את האמניות ביצירת פעולות אמנות ארוכות טווח שישתלבו בחיי היומיום של תושבות הקהילה והאמניות.

לצד ליווי, תחקיר, פיתוח והפקת פעולה אמנותית ארוכת טווח ביוזמת האמניות. התכנית מעודדת פעולות שונות אשר יש ביכולתןלהתאים את עצמן לחברה בה פועלת האמנית ותפיסת עולמה. התכנית בנויה על למידה ביקורתית משותפת של האמניות והמנחות בתכנית, והיא מבוססת על חקירה והתנסות של השותפות בה.

התכנית ״كان ועכשיו" היא ביוזמת והנחיית האמנית טליה הופמן ובשיתוף הגלריה בבית-הגפן, חיפה.

התכנית מיועדת לבוגרות בתי ספר לאמנות, או אמניות פעילות בעלות ניסיון מוכח של 3 שנים לפחות מכל תחומי האמנות.

תכנית הלימודים

התכנית מורכבת משני אפיקים עיקריים:­ תיאורטי ומעשי.

● תיאורטי: דיון, ביקורת, שיח ומחקר הנוגעים בסוגיות המרכזיות של פרקטיקות אמנותיות מעורבות בחברה. התחקות אחר אופני התארגנות ניסיוניים המותאמים למרחב המשתנה, מתוך נקודת מבט היסטורית ועכשווית, והכרות עםגישות שונות, מקומיות וגלובליות, לנושא.

● מעשי: פיתוח פעולה פוליטית-­חברתית על ידי האמניות בתכנית. התכנון והיישום של הפעולה לאורך השנה יתבסס על מחקר ופיתוח עצמאיים של האמנית, לצד דיון וביקורות הדדיות של העמיתות בקבוצה.

התכנית ״كان ועכשיו״ שואפת ללמוד עם עמיתותיה דפוסי מחשבה אודות האפשרות לפעול כאן. שיטות הלמידה בתכנית בנויות מרב שיח פתוח למחשבה ביקורתית, בה האמניות השותפות הן חלק ממערך ההוראה והלמידה.המפגשים יכללו פרזנטציות ודיונים של האמניות והמנחות; קריאה ושיח במחקרים; סיורים ומפגשים עם התארגנויות הפעולות באזור.

בסוף תכנית המחקר השנתית על כל אמנית להגיש תכנית עבודה לצד פרזנטציה, הכוללת את הרקע לגיבוש הפעולה ולבחירת אופן הפעולה. לצד זאת האמניות יציגו בכנס פתוח את הפעולה שיזמו בשטח, ויגישו תכנית עבודהמעודכנת להמשך פעולתן בשנים הבאות.

מבנה התכנית

התכנית בנויה ממפגשים שבועיים בימי חמישי בין השעות 14:00 – 20:00 בגלריית בית הגפן, וסיורים אחת לחודש למרכזי פעילות שונים באזור. בנוסף יתקיימו פגישות הנחייה אישיות לאורך השנה. תחילת התכנית מתוכננתל-1.10.2018

נא לשלוח את החומרים הנדרשים למייל: [email protected] עד יום שישי 31.8.2018 בשעה 12:00. לבירורים ושאלות ניתן לפנות לאותה כתובת מייל.

תנאי קבלה

הקבלה מותנית בשליחת קורות חיים, והגשת רעיון לאופן פעולה (בקובץ pdf אחד של עד חמישה עמודים). חשוב לציין שההשתתפות במפגשים היא חלק מובנה בתכנית, ורק אלו הפנויות להקדיש את זמנן לתכנית יתקבלו. מועמדותרלוונטיות יוזמנו לראיון.

* התכנית כתובה בלשון נקבה, אך פונה לשני המינים

==========================================

יוזמת התכנית טליה הופמן בעלת תואר ראשון במדעי הרוח ותואר שני באמנות (MFA) מאוניברסיטת חיפה. דוקטורנית בתכנית לאמנות מעשית של האקדמיה לאמנות בהאג ואוניברסיטת ליידן (הולנד), ובוגרת תכנית העמיתים ׳אמנים לשינוי חברתי׳ של בית הספר מוסררה בירושלים. בשבע שנים האחרונות מרצה בבית הספר לאמנות באוניברסיטת חיפה. לצד סרטיה ועבודותיה שהציגו במוזיאונים, תערוכות ופסטיבלים בישראל וברחבי העולם, יזמה וניהלה את ״קולנוענע״ ­מיזם המקים קולנועים קהילתיים בשיתוף תושבות/ים במקומות בהם אין בתי קולנוע. בנוסף הדריכה וליוותה קבוצות רבות לשילוב אמנות וקולנוע בקרב קהילות שונות.

הגלריה בבית-הגפן מרכז תרבות ערבי- יהודי, מתמקדת בעשייה ומחקר של תרבות מקומית ואזורית. הגלריה פועלת כמרחב לאמנות עכשווית המעודד וחושף אמנים ואוצרים מקומיים ובינלאומיים יחד עם פיתוח פרויקטים ארוכי טווח במרחבים ציבוריים שונים.

התכנית פותחה לאורך שנת 2017 בשיתוף שרון פוליאקין וקבוצת בוגרות מאוניברסיטת חיפה ובתמיכת המרכז לאמנות ומחקר מעמותה בירושלים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *