
דינה גולדשטיין, Leap of Faith, קולאז׳, 2014
דינה גולדשטיין – סדרת קולאז'ים מיוחדת לדימוי היומי. אוצרת: יעל רביד. www.dinasworld.net
דינה גולדשטיין – סדרת קולאז'ים מיוחדת לדימוי היומי. אוצרת: יעל רביד. www.dinasworld.net
דינה גולדשטיין, Leap of Faith, קולאז׳, 2014
דינה גולדשטיין – סדרת קולאז'ים מיוחדת לדימוי היומי. אוצרת: יעל רביד. www.dinasworld.net
ארבעת החברים הנותרים בוועדת איתור המנהל האמנותי של תערוכת דוקומנטה הבאה התפטרו אמש (חמישי), בעקבות מה שתואר כתהליך קבלת החלטות קשה ביותר. "בנסיבות הנוכחיות איננו מאמינים שיש בגרמניה מקום פתוח לחילופי רעיונות, ולפיתוח גישות אמנותיות מורכבות וניואנסיות שמגיעות לאמני ואוצרי דוקומנטה", כתבו האוצרים סיימון נג'אמי, גונג יאן, קתרין רומברג ומריה אינס רודריגז, במכתב שפורסם ביום חמישי ב-e-flux. המשך…
מיום שני, ומדי ערב עד יום רביעי (13-15.11) תוקרן בלילה על חזית מוזיאון העיר תל אביב-יפו עבודת וידאו של האמן והאנימטור שחף רם, שמטרתה הבעת תמיכה וסולידריות עם משפחות החטופים. לחצו לצילום וידיאו של הקרנת הווידאו ארט על חזית המוזיאון
האמנית והפסיכואנליטיקאית הישראלית ברכה ל. אטינגר התפטרה מתפקידה בועדת האיתור של דוקומנטה 16. אטינגר משכה את השתתפותה מהועדה סביב קשיים להשתתף בפגישות הוועדה עקב המלחמה שהחלה בשביעי באוקטובר. לסיקור המלא באתר ARTNEWS
העורך הראשי של מגזין Artforum דיוויד ולסקו, פוטר בעקבות פרסום מכתב פתוח שנוי במחלוקת על המלחמה בין ישראל לחמאס. בהצהרת המגזין נטען כי החלטת הפרסום אינה תואמת את תהליך העריכה של Artforum, וכי המכתב הפתוח פורש באופן שגוי כהצהרה של המגזין בדבר מצב גיאופוליטי רגיש ומורכב ביותר.
המכתב שפורסם במגזין ב-19 באוקטובר והופץ גם במגזינים מובילים כמו הייפראלרג׳יק, איפלוקס וארטליקס, הביע תמיכה בשחרור הפלסטינים ומתח ביקורת על שתיקת מוסדות התרבות בנוגע להפצצות הישראליות על עזה, אך לא הזכיר כלל את מתקפת חמאס על ישראל בה נהרגו 1400 איש ונחטפו למעלה מ-200 אנשים, מרביתם אזרחים וביניהם ילדים, נשים, זקנים וחולים שנחטפו לעזה (אחרי לחץ הוסיף צוות המגזין הערה מאוחרת בעניין).
המכתב נחתם בתחילה ע״י 8000 א.נשי אמנות ואקדמאים. פרסומו עורר ביקורת רבה, ומכתב תגובה שכותרתו "השניים אמורים ללכת יחד" שיצא ביוזמת מגזין ״ערב רב״, זכה לתמיכה רחבה בקהילת האמנות עם קרוב ל-3,000 חתימות, כולל דמויות מובילות מעולם האמנות הישראלי ואנשי אמנות בינלאומיים כמו היטו שטיירל, רון ארד, דניאלה ריכטר, טל ר, היסטוריונית האמנות דורותי ריכטר, האדריכל דניאל ליבסקינד והגלריסט יוהן קוניג. ראוי לציין כי אמניות כמו מרתה רוסלר וברברה קרוגר הוסיפו את חתימותיהם לשני המכתבים, והן משקפות את האופי המורכב והמפולג של השיח בעולם האמנות. במקביל, פורסם בארט פורום מכתב תגובה של האספנית דומיניק לוי, סוחר האמנות ברט גורווי והגלריסטית עמליה דיין.
כתבה באתר ארט ניוז מספרת כי 4000 מחותמי המכתב הראשון משכו בשקט את חתימותיהם בעקבות המחאה. ביניהם דמויות כמו פיטר דויג, ג'ואן ג'ונאס וטומאס סרסינו.
1. למה בדיוק צריך אוצרת?
2. הדמוי היומי מוכיח את ההכחשה העמוקה האמנות החזותית עטופה ואטומה בה והאמונה התמימה שצירוף כותרת לדימוי מזניקה אותו לגבהים שלא יאומנו ומוכיחה שמחשבה קונספטואלית עומדת בבסיס הקולאז'
יוגב
| |היי יוגב,
תודה שלקחת את הזמן להגיב,
האמת היא שהשם הוא מבחינתי משחק מילים משועשע שלאחר מעשה, השמות אצלי באים אחרי העבודה, והם לא הקונספט המנחה של העבודות (לא עובדת קונספטואלית).
דינה גולדשטיין
| |ולמה דרושה אצירה להצגת מספר דימויים באתר?
יוגב
| |