האמנית דניאלה מרוז נבחרה לייצג את ישראל בקולקציה הבינלאומית של חברת אמנות הקיר הדנית Paper Collective. צילומה “נצחון השמש העולה” זכה בתחרות שיזמו טולמנ’ס דוט וקבוצת צבע טרי, והוא יוצג בתערוכה “Wonderwall” שתיפתח לקהל הרחב בסוף השבוע ברוטשילד 69 בתל-אביב. בתערוכה יוצגו 30 יצירות שנבחרו מקרב אמנים בוגרי חממת צבע טרי, והן יוצעו למכירה ב-1,500–15,000 שקלים.
מרוז היא אמנית וידיאו ובמאית, בוגרת התואר הראשון והשני במחלקה לאמנויות המסך בבצלאל, מלמדת כיום בשנקר. מורטן קאבר, מייסד המותג הדני, אמר כי לא היה ספק שיצירתה של מרוז היא שצריכה לזכות, וציין את שאיפת החברה להנגיש אמנות איכותית לקהל רחב ברחבי העולם במחירים נגישים. הזוכה תיהנה מתשלום ישיר וכן מתמלוגים ממכירות יצירתה בעולם – מודל המאפשר לאמנים ליהנות מהצלחת עבודותיהם לאורך זמן.
Paper Collective, שנוסדה בדנמרק ב-2013, משתפת פעולה עם אמנים מתחומי האיור, הצילום, האופנה והאדריכלות. כלל האמנים המשתתפים בתחרות – רבים מהם צעירים ופחות מוכרים – הופכים לחלק קבוע מקטלוג החברה, המשווק ללקוחות פרטיים ועסקיים ברחבי העולם, ומקבלים חשיפה בינלאומית רחבה לאורך כל השנה. לפני שנתיים זכתה בתחרות האמנית עדי ארדון, ושיתוף הפעולה עימה הורחב בהמשך. שירלי שוורץ, סמנכ”לית שיווק ופיתוח עסקי בקבוצת טולמנ’ס, ציינה כי המיזם נועד לשמש גשר בין אמנים ישראלים המבקשים חשיפה בינלאומית לבין מותג גלובלי המקדם אמנים ברמה עולמית.
- מערכת ערב רב
- 29/04/2026
דניאלה מרוז תייצג את ישראל בקולקציה של פייפר קולקטיב
דניאלה מרוז, ניצחון השמש העולה.


השבוע עמד בסימן מלחמות עצמאות: בישראל איים שר התרבות לשלול את אזרחותם של יוצרי סרט ביקורתי; ראש מכון סמיתסוניאן בארה"ב הודיע על פרישה בעקבות לחץ פוליטי מתמשך; בריטניה שוקלת לגבות דמי כניסה מתיירים במוזיאונים הלאומיים; ובהודו שללו זכויות יוצרים מעבודה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית. 

הפסל והאמן יצחק (איצ'ה) גולומבק נפטר בשבת, 22 באוגוסט 2026, בתל-אביב, ממחלת הסרטן. גולומבק, שנולד ב-1957 בלודז' שבפולין ועלה לישראל עם משפחתו ב-1965, היה בן 69 במותו. מאז אמצע שנות ה-80 הוא נחשב לאחת הדמויות המרכזיות בפיסול הישראלי. מאחוריו גוף עבודות אישי, גופני, שביקש להרחיב את גבולות הפיסול ואת היחסים בינו לבין ציור, רישום וקולאז'. גולומבק הרצה בחוג לאמנות באוניברסיטת חיפה, במדרשה לאמנות, בתיכון אלון ברמת-השרון, בתלמה ילין ובקאמרה אובסקורה. גולומבק היה מזוהה עם פסלים מדיקט, חומר שנתפס במשך שנים "נמוך", שאותו היה מכופף, מרכך ומנפח ליצירת אובייקטים שנראו לעתים כמו גופים רכים וחסרי משקל. לצד הדיקט הופיעו בעבודותיו חפצים יומיומיים שהפכו באמצעות פעולת הפיסול למעין ארכיאולוגיה אישית של הגירה, בית, זיכרון וגוף. על החפצים שאסף אמר פעם: "אני מתכופף להרים את המשהו הזה כי אף אחד לא הרים אותו" – משפט שמגלם בתמצית את האתיקה והאסתטיקה של עבודתו. "גולומבק מייצר אובייקטים שאיש אינו חומד, חפצים שאין חפץ בהם, שחומקים ממלכודת הפטיש", 
תמר נסים היא זוכת פרס בקי דקל לאמנית עכשווית מצטיינת לשנת 2026, מטעם העמותה לחקר אמנות נשים ומגדר בישראל. האמניות דפנה שלום ודועא בסיס זכו בציון לשבח.
בוועדת השיפוט השתתפו יאיר ברק, ד"ר זיוי ברמן, שרי גולן, פרופ' יעל גילעת, ורה גייליס, רווית הררי, אמירה זיאן וד"ר הדרה שפלן-קצב.