רב ערב 18.03.26

האב עבודה בבוסתנא ובסדנאות האמנים, ירושלים | אירועים בתערוכות החדשות בסדנאות האמנים | עקבו אחרינו בפייסבוק ובאינסטגרם

קוראות וקוראים יקרים,

בין שנות ה־80 לעשור הראשון של שנות ה־2000 נפתחו ופעלו בישראל 30 גלריות קיבוציות. הנתון הזה מעניין הן בגלל היחס הלא פרופורציונלי בין היקף הפעילות האמנותית לגודל האוכלוסייה הקיבוצית, והן בשל העובדה שהגלריות הללו לא נפתחו בתקופת תור הזהב של המפעל הקיבוצי, אלא רגע אחרי משברים כלכליים ופוליטיים שפירקו חלק משמעותי מן האתוס והמסגרת המקוריים. אנשי האמנות בקיבוצים – למען האמת, לרוב מדובר בנשים – לא בחרו בפעילות אמנותית כדי לאשש ולהעצים זהות בנסיקה, אלא דווקא כדי לבחון את מאפייניה ומצבה בעתות משבר. 

מאמרו של יונתן אמיר, ״המיית אדים בחדר הדוודים״, חוזר אל הגלריה שפעלה בקיבוץ נחשון דרך ספר חדש שערכה מייסדת המקום, האוצרת יעל קיני. המאמר והספר סוקרים 15 שנות פעילות שהפכה את הגלריה למרכז אמנות ניסיונית, שהצליח לבלוט הן בין שלל הגלריות הקיבוציות והן בשדה האמנות הכללי, ונתן במה לאמניות ואמנים מרכזיים רבים שעשו במקום את צעדיהם הראשונים.

קשה לומר שהחברה הישראלית כבר יצאה ממשבריה, אבל שאלת מקומה ואופיה של אמנות בימים שאחרי משבר רלוונטית ביותר גם בעולם שמחוץ לקיבוצים. נרחיב על כך בגיליון המודפס הבא של ״ערב רב״, שכבר נמצא בעריכה מתקדמת ועתיד לצאת לאור בתחילת הקיץ.

עוד בערב רב השבוע: 

הזדמנויות חדשות במדור קול קורא

ובמדור בדיקת מציאות מתארח מידד אליהו



אירועים בתערוכות החדשות בסדנאות האמנים

סיור מודרך בתערוכות החדשות עם האמן דוד (דוכי) כהן 

שני, 23.3.36 בשעה 11:00 

סיור ומפגש עם האמן דוד (דוכי) כהן בתערוכותיו החדשות 

שני, 23.3.26 בשעה 19:30 

מוזמנות ומוזמנים!

 



האב עבודה בבוסתנא ובסדנאות האמנים, ירושלים

מרחב יצירה ועבודה באוויר הפתוח ובקומת הסדנאות

ראשון–חמישי בשעות 10:00–16:00, שישי 10:00–14:00

בשל המצב, אנחנו שמחות להזמין אתכם.ן לגג בוסתנא ולסדנאות האמנים.
בהאב תמצאו מלא מרחב, שמש, קפה ושתייה חמה, גינת פרי וירק פורחת, חללים שקטים לזום או ללמידה וכמובן מרחב מוגן תקני, מסודר ונעים.

מחכות לכם.ן!

לפרטים ושאלות: מיכל, 052-4808799

 



עקבו אחרינו בפייסבוק ובאינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *